De beste productdetailpagina’s in vijf eenvoudige stappen


February 10, 2021| by Eleanor Dickinson

Het is belangrijker dan ooit om je productdetailpagina’s met hoogwaardige content te verrijken. Je spreekt dan beter tot de verbeelding van de klant en vergroot je vindbaarheid. Het creëren van een best-in-class productpagina kan een uitdaging zijn. Met een groei van de online verkoop met + 117% in 2020 in vergelijking met 2019, zien steeds meer retailers hun online mogelijkheden snel ontwikkelen.

Dus, hoe kun je een rijke online winkelervaring voor de klant creëren? NielsenIQ Brandbank heeft een eenvoudige checklist samengesteld om ervoor te zorgen dat je de beste productdetailpagina creëert.

BETREK DE KLANT

Het plaatsen van verrijkte & gepersonaliseerde inhoud op de pagina’s is een geweldige manier om de klant niet alleen te informeren over de belangrijkste elementen van een product, maar ook een verhaal en ervaring te neer te zetten. Door een passende tekst aan de shopper te presenteren, associeert de klant zich met de emotie voor het product of merk, dat zich in de loop van de tijd verder zal ontwikkelen.

MAAK HET INTERACTIEF

Shoppers winkelen voor het gemak online, maar verliezen daarmee ook de interactie met het product zoals ze die in de winkel zouden hebben. Maak de productpagina’s interactief met extra functies, zoals 360°-rondleidingen en productvideo’s, om ervoor te zorgen dat ze worden verleid vanaf het begin van hun winkelsessie.

INFORMEER DE KLANT

Vergelijkingstabellen besparen eenvoudig tijd voor de klant, en bieden alle informatie die ze nodig hebben over de producten om een ​​weloverwogen beslissing te nemen in één overzicht. Dit verkleint de kans dat de klant meerdere aanbieders bekijkt en zorgt ervoor dat hun klantreis bij jouw merk begint en eindigt!

VERBIND DE SHOPPER MET JOUW MERK

Door verrijkte inhoud te gebruiken, kunnen jouw producten zich onderscheiden van de rest – trek de aandacht van de klant met behulp van lifestyle-afbeeldingen en vergelijkingstabellen om te laten zien dat jouw product de beste optie is.

VERSIMPEL DE ROUTE

Aangezien meer dan de helft van online winkelen plaatsvindt op een mobiel apparaat, zijn efficiëntie en gemak de belangrijkste factor bij het verhogen van conversie. Maak een overzicht van de belangrijkste voordelen en informatie voor de klant, en zorg ervoor dat de productpagina’s zijn geoptimaliseerd voor snelle en gemakkelijke aankopen, aansluitend op het type kanaal en type shopper.

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk onze video hieronder voor meer inzichten om je productpagina’s te verbeteren.

Ben je geïnteresseerd in het verrijken van jouw productpagina’s? Neem dan contact met ons op!

REGISTREER VOOR MEER INFORMATIE

Voor verdere toelichting over hoe wij met persoonlijke informatie die met ons wordt gedeeld omgaan, bekijk ons Privacybeleid.

RELATED ARTICLES

Vraag meer info aan


    Voor meer informatie over hoe wij omgaan met persoonlijke informatie die je met ons deelt, zie onze Privacy Notice.