WIST U DAT NIELSEN BRANDBANK EEN OMNICHANNELBEDRIJF IS?


March 28, 2019| by admin

Wij zijn Nielsen Brandbank: wereldwijd marktleider in het creëren en distribueren van FMCG-content voor e-commerce sites, mobiele shopping apps en virtuele merchandisingtoepassingen. Met meer dan 20 jaar ervaring in digitaal product content management, maximaliseert Nielsen Brandbank de impact van uw product online en instore, terwijl de kosten en inspanningen voor leveranciers, retailers en groothandels tot een minimum worden beperkt.

De huidige handelswereld is gefragmenteerd – de weg van het winkelend publiek om te kopen lijkt meer op een spinnenweb, met consumenten die meer verbonden en beter geïnformeerd zijn dan ooit tevoren. Nielsen Brandbank is een one-stop-shop die al uw merkinhoud centraliseert.

Nielsen Brandbank biedt een omnichannel content management oplossing, die meer dan 7000 merkfabrikanten en 259 retailers en groothandels wereldwijd ondersteunt en meer dan 100 externe dataverbruikers van stroom voorziet. Door het syndicaat van productgegevens van Nielsen Brandbank zijn consumenten van derden in staat om aanvullende productinformatie te gebruiken die mogelijk niet wordt weergegeven op websites van detailhandelaren.

Nielsen Brandbank is de content partner achter de schermen van leveranciers, retailers en groothandelaren over de hele wereld, die content creëert en publiceert om te voldoen aan de verwachtingen van de consument, de industrie en de regelgeving.

Nielsen Brandbank heeft onlangs haar omnichannelbusiness uitgebreid om de m-commerce te stimuleren. Als industrie moeten we ervoor zorgen dat we een geweldige winkelervaring leveren, maar dan wel een consumentenwinkel. Maar met standaard pack shots is het niet altijd gemakkelijk om op mobiele apparaten te browsen, omdat belangrijke productkenmerken zoals productgrootte, smaak of variant niet altijd duidelijk zijn. Daarom heeft Nielsen Brandbank haar Mobile Ready Image-service geïntroduceerd, waarbij productafbeeldingen worden gemaakt, gehost en gepubliceerd die speciaal zijn ontworpen om het surfen op mobiele telefoons en tablets te vergemakkelijken en de mobiele winkelervaring te verbeteren.

Mike Nickituk, Global Managing Director bij Nielsen Brandbank: “Net als bij een bakstenen en mortel ervaring, zijn consumenten die online winkelen op zoek naar een gemakkelijke winkelreis, waarbij ze gemakkelijk toegankelijke en nauwkeurig weergegeven productinhoud nodig hebben zonder dat ze moeten inzoomen of het product dat ze kopen. Als wereldleider in de branche zag Nielsen Brandbank dit als een kans om de service aan te passen en de consument een verrijkte online winkelervaring te bieden op elk apparaat”.

Om te weten te komen hoe Nielsen Brandbank uw omnichannelbehoeften kan ondersteunen, kunt u contact opnemen met +32 (0) 778 71 12 of e-mail infobe@brandbank.com.

RELATED ARTICLES

Vraag meer info aan


Voor meer informatie over hoe wij omgaan met persoonlijke informatie die je met ons deelt, zie onze Privacy Notice.