WIST U DAT DE KWALITEIT VAN PRODUCTGEGEVENS DE GRONDSLAG IS VOOR SUCCES?


February 19, 2019| by admin

We weten allemaal dat de manier van winkelen anders wordt door veranderende levensstijlen en technologieen. Tegenwoordig kopen veel consumenten hun boodschappen frequenter en in kleinere hoeveelheden, wat in de afgelopen 10 jaar voor een stijging heeft gezorgd bij de grootste supermarktketens. Uitgebreidere winkelbezoeken zijn echter vervangen door online boodschappen. Tijdens de groei van e-commerce zijn veel consumenten bezorgd geworden over gezondheid, het milieu en voeding, vooral wat betreft dieet en allergenen. Dit betekent dat consumenten meer willen weten over de boodschappen die zij kopen en verwachten dat de informatie altijd voor hen beschikbaar is, zowel in de winkel als online.

Met meer dan 20 jaar ervaring in het vastleggen van productinformatie, kan Nielsen Brandbank ervoor zorgen dat alle producten nauwkeurig en consistent worden weergegeven in een formaat dat compliant is met de sector. Als onderdeel van het proces heeft Nielsen Brandbank een streng proces voor de kwaliteitscontrole van de gegevens. Hierbij wordt elk product dat wordt verwerkt automatisch gevalideerd, en door ten minste twee Data Stewards beoordeeld voordat het naar de merkfabrikant wordt gestuurd ter goedkeuring. Ons toegewijde team van dataspecialisten, productfotografen en kwaliteitsmanagers hebben allemaal de taak om ervoor te zorgen dat producten in een nauwkeurig, consistent en branche-conform formaat worden opgeleverd.

Bertrand Carnier van Nielsen Brandbank merkte op: “Onderzoek wijst uit dat 30% van de consumenten een allergie heeft of zijn dieet heeft aangepast conform zijn levensstijl. Dit bevestigt de noodzaak van nauwkeurig online weergegeven productgegevens. Daarom is de rol die Nielsen Brandbank in de sector speelt van groot belang. Wij kunnen er namelijk voor zorgen dat alle productinformatie die op de websites van retailers wordt weergegeven nauwkeurig, consistent en up-to-date is, zodat de consument een verrijkte online winkelervaring heeft.”

In plaats van de last van het managen van productcontent bij de merken te leggen, ondersteunt Nielsen Brandbank de sector door de samenwerking tussen handelspartners te verbeteren. Hierdoor wordt de hoeveelheid onnauwkeurige en inconsistente productinformatie in de sector verminderd.

Door het verstrekken van nauwkeurige productgegevens kunnen consumenten een product virtualiseren via beeldmateriaal en beyond the pack informatie, waardoor de algehele online winkelervaring verbetert.

NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP VIA
+32 (0)2 778 71 12 OF E-MAIL INFOBE@BRANDBANK.COM OM ERACHTER TE KOMEN HOE NIELSEN BRANDBANK UW PRODUCTGEGEVENS KAN VASTLEGGEN EN BEHEREN.

RELATED ARTICLES

Vraag meer info aan


Voor meer informatie over hoe wij omgaan met persoonlijke informatie die je met ons deelt, zie onze Privacy Notice.