Wist je dat Nielsen Brandbank een omnichannel bedrijf is?


January 15, 2020| by AmyDunning

De huidige handelswereld is verdeeld – het pad van de klant lijkt steeds meer op een spinnenweb. Consumenten zijn meer verbonden en beter geïnformeerd dan ooit. Veel merken en retailers ondergaan een digitale transformatie, terwijl het shoppen zelf al digitaal geworden is. Het wordt tijd dat jij dat ook bent! Maar geen paniek, Nielsen Brandbank is een one-stop shop die al je productcontent centraliseert om je te helpen een succesvolle en effectieve online strategie te realiseren.  

De afgelopen twee decennia heeft Nielsen Brandbank merken en retailers voorzien van de tools om producten effectief online te verkopen, door alle essentiële informatie en afbeeldingen vast te leggen. Nielsen Brandbank heeft in een Nielsen onderzoek een trend gezien in mCommerce, dat aangeeft dat 75% van de mobiele gebruikers hun apparaat gebruikt heeft voor online boodschappen doen. Als gevolg hiervan heeft Nielsen Brandbank haar services uitgebreid om de veranderende behoeften van consumenten te kunnen ondersteunen en een oplossing ontwikkeld om de verkoop van producten op mobiele apparaten te maximaliseren.

Zoals je weet, zorgen de industriestandaarden rondom productafbeeldingen er voor dat browsen op mobiele apparaten niet zo makkelijk gaat. De belangrijkste productkenmerken, zoals afmetingen, smaak of variant, zijn niet altijd even duidelijk weergegeven. De Mobile Optimised oplossing van Nielsen Brandbank ondersteunt merken met het maken, hosten en publiceren van productafbeeldingen, die speciaal ontwikkeld zijn om het browsen op mobiele apparaten makkelijker te maken. Dit zal de mobiele winkelervaring van de klanten verbeteren. 

Steve Burdett, Benelux Commercial Director bij Nielsen Brandbank: “In de afgelopen 20 jaar hebben we een significante verandering gezien in de manier waarop mensen winkelen. $2.3 miljard aan sales wordt via smartphone gedaan, en er wordt verwacht dat dit bedrag zal verdubbelen in slechts drie jaar tijd. Als marktleider is Nielsen Brandbank continu bezig om om de services aan te passen om alle veranderingen te kunnen ondersteunen. Zo kunnen we een verrijkte online winkelervaring bieden aan consumenten op elk apparaat.”

Door je online strategie op te bouwen en ervoor te zorgen dat je productinformatie geschikt is voor omnichannel gebruik, zorg je er niet alleen voor dat je producten op een overzichtelijke en informatieve manier worden getoond, je helpt ook om de online winkelervaring te verbeteren voor de klant.

Optimaliseer jouw producten voor omnichannel shoppen en neem contact op met het Nielsen Brandbank-team op +32 (0) 778 71 12 of e-mail infobe@brandbank.com.

RELATED ARTICLES

Vraag meer info aan


Voor meer informatie over hoe wij omgaan met persoonlijke informatie die je met ons deelt, zie onze Privacy Notice.