Wat zijn jouw goede voornemens voor digitale transformatie in een omnichannel wereld?


January 20, 2021| by AmyDunning

2020 werd uiteindelijk het jaar dat niemand had kunnen voorspellen. Het was het jaar waarin consumentengedrag 180-graden draaide en het online winkelgedrag voor altijd veranderde.

De COVID-19-pandemie heeft de digitale acceptatie en groei in een snel tempo versneld, waardoor organisaties digitalisering als een ‘must have’ bovenaan de lijst van prioriteiten hebben gezet. Hoewel dit voor veel organisaties nieuw is en voor sommigen een enorme uitdaging kan zijn, heeft de pandemie duidelijk aangetoond dat het identificeren van kansen voor digitale transformatie en het snel reageren daarop, erg belangrijk zijn.

Om je hierbij te ondersteunen, denken we graag mee in de goede voornemens voor het nieuwe jaar om optimaal te profiteren van de kansen die digitale transformatie in een omnichannel wereld brengt.

Zet in op digitalisering in 2021.

Het is nu echt de tijd. Benchmark waar je nu staat en waar je heen wilt. Stel haalbare doelen die de organisatie vooruit helpen. Het wordt voor elk merk een uniek pad. Door je aan dat plan te committeren, kun je ervoor zorgen dat aan je digitale wensen kunnen worden voldaan, vandaag en morgen.

De weg naar digitalisering begint bij het bepalen van welke digitale productcontent vereist is voor welke doeleinden. Denk aan verrijking vs optimalisatie en standaardisatie vs personalisatie. Ten slotte volgt het identificeren van kansen op het digitale schap op basis van data science en analyse.

Bepaal welke digitale content nodig is om het conversiepad te stimuleren.

Bekijk je gereedschapskist en kies de juiste invulling voor product zichtbaarheid en identificatie. Van hoogwaardige marketingafbeeldingen en CGI-renders tot lifestyle-afbeeldingen en sfeerafbeeldingen die inspelen op beleving en ervaring. Zodra je hebt vastgesteld welke productafbeeldingen nodig zijn om je producten te laten opvallen, heb je een robuust proces nodig dat het tijdelijk beschikbaar stellen van deze content mogelijk maakt. 

Bepaal welke aangepaste digitale productcontent nodig is om te differentiëren per verkoopkanaal.

Specifieke productcontent afgestemd op verkoopkanalen resulteert in verbeterde vindbaarheid door hogere zoekresultaten, sterkere brand loyalty bij de doelgroep en hogere conversie door verbeterde productdetailpagina’s. Zodra je hebt bepaald welke aangepaste digitale inhoud per verkoopkanaal wenselijk is, moet je zorgen dat dit werkbaar is binnen het proces voor contentcreatie en -distributie dat reeds wordt gebruikt. 

Wanneer zet je verrijkte productcontent in?

Productcontent afstemmen voor omnichannel-kanalen is als een marketingstrategie voor een merk opstellen, het gaat om de totale mix van verschillende elementen in de juiste verhouding. Van video’s, foto’s, product tours, features en productvergelijkingen is het belangrijk om te begrijpen welke inhoud ook daadwerkelijk de aankoopervaring en het conversiepad kan stimuleren. Ken je shopper en leidt hen naar verrijkte productdetailpagina’s voor een betere digitale winkelervaring.

Analyseer en identificeer kansen op het digitale schap.

Meten = weten. Analyseer en meet de gereedheid van je productcontent en verbeter de productprestaties eenvoudig op basis van data. Wat je niet kunt meten, kun je niet verbeteren. Monitor daarom zoekresultaten en conversie dagelijks en meet wijzigen van aanpak van dag tot dag op een simpele en gemakkelijke wijze. Zo weet je ten alle tijde de directe impact van het toevoegen van nieuwe digitale content aan productpagina’s.

Als wij je mogen helpen bij het opstellen van je goede voornemens voor het nieuwe jaar om te profiteren van digitale transformatie, vul dan het onderstaande formulier in en we nemen spoedig contact met je op.

Begin nu

RELATED ARTICLES

Vraag meer info aan


    Voor meer informatie over hoe wij omgaan met persoonlijke informatie die je met ons deelt, zie onze Privacy Notice.