Versterk je productpagina’s en betrek je klanten


April 8, 2021| by Eleanor Dickinson

De klantreis begint met de content op de productpagina’s. Als klanten niet kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn, of ze zijn niet onder de indruk van wat ze zien, gaan ze ergens anders kijken. Een klant maakt veel keuzes over je producten op basis van de kwaliteit van je productpagina’s.

Uit onderzoek van NielsenIQ Brandbank blijkt dat 76% van de klanten graag verrijkte productcontent wil zien als ze online boodschappen doen.

Begin bij het begin

Met de juiste content is je productpagina de eerste en beste bron van informatie voor je klanten, online en in de winkel. Je productpagina’s dienen geoptimaliseerd te zijn om beter vindbaar te zijn en verkoop te stimuleren. Begin met het toevoegen van lifestyle-afbeeldingen en video’s om de meeste indruk te maken op je klanten. Je klanten willen graag betrokken worden, ze blijven zelfs 88% langer op een productpagina met videocontent. Dit is de ideale mogelijkheid om je klanten te helpen bij hun aankoopbeslissing, door het toevoegen van een korte en informatieve video.

Verbeter je werkwijze

Je productpagina moet dé bron van informatie zijn. Door het creëren van een uitdagende productpagina met kenmerkensets en vergelijkingstabellen laat je de klant de belangrijkste eigenschappen zien en kunnen ze het product vergelijken met andere producten. Met rijke content kun je het merkverhaal versterken op je productpagina, waardoor klanten loyaler worden. Door het toevoegen van vergelijkingstabellen kun je de competitie beter aan, want de tabellen stimuleren cross-sell en informeren de klant over alle artikelen in de categorie. Zo zijn de klanten beter geïnformeerd en meer betrokken dan bij ze online winkelen gewend zijn.

Word de beste in je categorie

Een onderdeel van de winkelervaring dat online lastig na te maken is, is de tastbaarheid in de fysieke winkels. De klant wil de producten beleven, zoals ze dat ook in de winkel kunnen. Door je producten 360° te laten draaien en gebruik te maken van interactieve producttours, geef je de klant bijna dezelfde ervaring als in de winkel. Door de belangrijkste kenmerken van het product te benadrukken in de interactieve tour, zijn je productpagina’s informatief en nuttig, wat invloed heeft op de aankoopbeslissing.

Bereik de topklasse

In de huidige tijd is het essentieel dat je een rijke online shoppingervaring neer kunt zetten. Zo creëer je een volledige en dynamische weergave van je producten, voor meer verkopen en betere klanttevredenheid. Nu online steeds meer concurrentie is, moet jij zorgen dat je voorop loopt en je klanten betrekken bij elke stap van hun pad naar aankoop. Je productpagina moet alle informatie bevatten die de klant nodig heeft om uiteindelijk tot aankoop over te gaan. Met verrijkte productpagina’s en betrokken klanten, ben je verzekerd van de loyaliteit van je klanten.

Of je nu de basis op orde wil krijgen, of de topklasse wil bereiken, het team van NielsenIQ Brandbank staat voor je klaar om je te helpen met de digitalisatie. Betrek je klanten en stimuleer je sales door de merkbeleving sterk neer te zetten en je producten te onderscheiden. Laat je gegevens achter en het NielsenIQ Brandbank-team neemt contact met je op om de eerste stappen te gaan zetten om jouw merk naar het volgende niveau te krijgen.

BELEEF DE DIGITALE TRANSFORMATIE

Voor verdere toelichting over hoe wij met persoonlijke informatie die met ons wordt gedeeld omgaan, bekijk ons Privacybeleid.

RELATED ARTICLES

Vraag meer info aan


    Voor meer informatie over hoe wij omgaan met persoonlijke informatie die je met ons deelt, zie onze Privacy Notice.