NielsenIQ Brandbank laat merken en retailers hun winkelervaring digitaliseren


February 1, 2021| by AmyDunning

Retailers en merken kunnen nu de beste winkelervaring neerzetten door consumentengoederen beter vindbaar te maken en meer betrokkenheid te creëren met NielsenIQ Brandbank.

NielsenIQ Brandbank is de wereldleider op het gebied van digitale productcontent en heeft vandaag een nieuw framework van oplossingen aangekondigd dat het voor merken en retailers mogelijk maakt om de beste winkelervaring neer te zetten. De digitalisatie-oplossingen van NielsenIQ Brandbank verbinden klanten met de meest actuele en relevante productinformatie, waardoor de producten beter vindbaar zijn en klanten meer betrokken zijn op alle punten in de customer journey. 

De totale eCommerce verkopen wordt verwacht te groeien met 13 procent in 2021 (2020 eMarketer 2020, Total Retail). Het coronavirus vergroot de verschuiving naar online boodschappen doen alleen maar meer, en door de digitalisering van winkel zien we de FMCG-sector momenteel midden in de eCommerce-evolutie.

Recente bevindingen van NielsenIQ’s Global Ecommerce Syndicated Study geven aan dat 30% van de ondervraagde shoppers zeggen in 2020 nieuw te zijn op het gebied van eCommerce, terwijl de andere 70% al online gewinkeld had voor de pandemie uitbrak. Merken en retailers die hun online aanwezigheid willen vergroten in 2021 en daarna, moeten begrijpen hoe online shoppers zich gedragen en investeren in de juiste oplossing om hun succes te vergroten.

Als GS1-gecertificeerde provider van digitale content, heeft NielsenIQ Brandbank een gecentraliseerd end-to-end productmanagement platform,voor gestandaardiseerde en gecertificeerde productinformatie en kanaalspecifieke content voor omnichannel gebruik. NielsenIQ Brandbank biedt flexibele businessmodellen om hun klanten te ondersteunen, efficiëntie te verhogen en processen te stroomlijnen voor het digitaliseren van de winkelbeleving. 

Door gebruik te maken van digitale technologieën maakt NielsenIQ Brandbank het mogelijk voor klanten om hun businessmodel te evolueren, waardoor nieuwe inkomsten en kansen ontstaan. Klanten kunnen een echte digitale organisatie worden door zich te verbinden met hun shoppers op alle contactmomenten.

Het pakket van digitalisatie-oplossingen omvat:

  • DISCOVER: NielsenIQ Brandbank helpt shoppers jouw producten te ontdekken, door ervoor te zorgen dat jij uitgebreide digitale content hebt die aan hun wensen voldoet.
  • ACTIVATE: NielsenIQ Brandbank helpt jou om kanaalspecifieke klantwensen te activeren, door digitale productcontent per kanaal aan te kunnen passen.
  • ENGAGE: NielsenIQ Brandbank helpt jou je klanten te betrekken en conversies te stimuleren, door de merkbeleving neer te zetten die jouw producten laat opvallen.
  • COMPETE: NielsenIQ Brandbank helpt jou succesvol de concurrentie aan te gaan, door kansen op het digitale schap te herkennen.

“Doordat de wereld van omnichannel winkelen zich evolueert, is het bedienen van meerdere kanalen en het leveren van sterke productcontent die aan de eisen van de shoppers voldoet bijna onmogelijk zonder de juiste partner.” Mike Nickituk, Global Managing Director, NielsenIQ Brandbank. 

“Met de introductie van ons nieuwe framework van oplossingen speelt NielsenIQ Brandbank een belangrijke rol voor onze klanten. Wij zorgen ervoor dat zij succes hebben op zowel het fysieke als het digitale schap, door shoppers eenvoudig te verbinden met de meest actuele en relevante digitale productcontent om het pad naar daadwerkelijke aankoop te ondersteunen op alle kanalen. De weg naar digitalisatie is complex en ons nieuwe framework maakt het makkelijker voor merken en retailers om de stappen te zetten die nodig zijn om de beste winkelervaring neer te zetten.” 

Meer informatie over de nieuwe oplossingen van NielsenIQ Brandbank en beleef de digitale transformatie op klik hier.

BELEEF DE DIGITALE TRANSFORMATIE

Voor verdere toelichting over hoe wij met persoonlijke informatie die met ons wordt gedeeld omgaan, bekijk ons Privacybeleid.

RELATED ARTICLES

Vraag meer info aan


    Voor meer informatie over hoe wij omgaan met persoonlijke informatie die je met ons deelt, zie onze Privacy Notice.