Herken kansen op het digitale schap om de concurrentie voor te blijven


April 23, 2021| by Eleanor Dickinson

We weten allemaal dat content belangrijk is. Klanten verwachten en eisen kwalitatieve productcontent over het hele aankooppad. Merken die relevante content op de juiste punten aanbieden, zijn de merken die de klant weten te winnen. De laatste stap naar digitalisatie is het identificeren van kansen op het digitale schap, om zo succesvol de concurrentie aan te gaan. Door productcontent op alle plaatsen en kanalen in het digitale proces aan te bieden kun jij de strijd aan.

Begin bij het begin

Je klanten aantrekkelijke productcontent bieden is een manier om de competitie aan te gaan, maar je moet ook rekening houden met klanten in fysieke winkels. Staat jouw product op de juiste plek in het schap? Is de ruimte gemaximaliseerd? Hoe staat jouw product ten opzichte van de concurrent? Stroomlijn je aanpak, en categorieplanning wordt weer simpel door bij de basis te beginnen. Door planogram-oplossingen kun je categorieplanning vereenvoudigen, en heb je altijd toegang tot accurate en actuele producten van jou en de concurrentie. Dit scheelt je veel tijd en geld.

Verbeter je werkwijze

Als de basis op orde is, is het tijd om digitaal te groeien. Het is niet langer haalbaar om je online KPI’s handmatig te beheren, of productcontent op verschillende kanalen bij te houden. Om jouw ecommerce-strategie te monitoren en verfijnen, heb je op ieder moment toegang nodig tot een ecommerce-analyticsplatform. Hier kun je waardevolle inzichten uit halen over de positie van jouw producten, en de beschikbaarheid en prijs & promotie optimaliseren. Met deze inzichten en het analyseren van de data kun je kansen herkennen, zodat je de concurrentie op het digitale schap effectiever aankan.

Word de beste in je categorie

De volgende stap is innovatie. Je weet nu hoe je de competitie aan kunt met je bestaande producten, maar hoe zit het met de veranderende behoeften van je klanten? Hou je bij wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van gezondheid en lifestyle? Hun behoefte aan transparantie en vertrouwen? Weet je hoe winkelgedrag aan het veranderen is? Als je jouw producten vergelijkt met die van de concurrent, en bijhoudt wat er aan nieuwe toetreders en behoeftes ontstaat, ben je op de hoogte van je sterke en zwakkere punten in jouw productportfolio. Zo kun je nieuwe kansen ontdekken om nieuwe producten te creëren, en bedrijfsbeslissingen ondersteunen wat bij zal dragen aan de groei van je bedrijf.

Bereik de topklasse

De laatste stap naar de topklasse is vaak de lastigste, maar ook de stap die het meeste oplevert. Met deze stap kom je boven de rest uit, en kun jij de verdere weg leiden. In het huidige competitieve landschap, is deze stap de meest belangrijke. Als je voorop blijft lopen, en aan alle behoeften van je klanten voldoet, win je hun vertrouwen en zullen je verkopen groeien.

Of je nu de basis op orde wil krijgen, of de topklasse wil bereiken, het team van NielsenIQ Brandbank staat voor je klaar om je te helpen met de digitalisatie en succesvol de concurrentie aan te gaan door kansen op het digitale schap te herkennen. Laat je gegevens achter en het NielsenIQ Brandbank-team neemt contact met je op om jouw producten naar het volgende niveau te krijgen.

BELEEF DE DIGITALE TRANSFORMATIE

Voor verdere toelichting over hoe wij met persoonlijke informatie die met ons wordt gedeeld omgaan, bekijk ons Privacybeleid.

RELATED ARTICLES

Vraag meer info aan


    Voor meer informatie over hoe wij omgaan met persoonlijke informatie die je met ons deelt, zie onze Privacy Notice.