Help klanten jouw producten te ontdekken


February 25, 2021| by AmyDunning

De weg naar een aankoop is ingewikkeld. Klanten maken gebruik van verschillende apparaten, de hele dag door, en er zijn meerdere contactmomenten, zowel online als offline. Klanten hebben meer keuze dan ooit. Wat koop ik, waar koop ik het, hoe koop ik het? Het is belangrijk voor merken en retailers om te gaan digitaliseren, zodat ze in contact kunnen komen met de klant op ieder moment in de aankoopreis. Productcontent is daarbij prioriteit, klanten verwachten kwalitatieve gegevens op elk moment. Door hun rijke, authentieke en betrouwbare informatie te geven, kunnen merken en retailers klanten voor zich winnen door een goed geïnformeerde aankoopbeslissing aan te bieden. Dit komt ook het vertrouwen en de loyaliteit van de klant ten goede.

Begin bij het begin

Klanten verwachten uitgebreide productinformatie met één druk op de knop. De enige manier om jouw producten vindbaar te maken, is door ervoor te zorgen dat je de juiste digitale productcontent hebt die aan alle verwachtingen voldoet. Daarbij is het belangrijk dat je weet wat digitale productcontent is, en wat er van je verwacht wordt. Om de basis op orde te krijgen en je klanten te helpen jouw producten te vinden, dien je ervoor te zorgen dat productpagina’s productafbeeldingen van hoge kwaliteit bevatten. Ook geverifieerde basisinformatie, zoals gewicht en afmetingen, voedingswaarde-informatie, ingrediënten en gebruiksinstructies horen vermeld te zijn op de pagina. Zonder deze informatie zijn je producten lastig online te vinden, en kunnen klanten denken dat je product niet op voorraad is. Dit heeft invloed op je online zichtbaarheid en dus op de verkopen en klantloyaliteit.

Begin bij het begin, met het juiste proces voor jouw productcontent. Door het beheren en creëren van productdata samen te voegen in een volledig B2B2C-proces via een GDSN-gecertificeerde datapool weet je zeker dat je altijd correcte en actuele artikelinformatie deelt met geabonneerde retailpartners. De online productinformatie is dan altijd up-to-date en relevant voor de klanten. Het is belangrijk om te voldoen aan de lokale datakwaliteitseisen, maar ook aan de behoeften van de retailers. Als je gebruik maakt van een GS1-gecertificeerde Data Management Service (DMS) in je end-to-end-proces, ben je altijd verzekerd van hoge kwaliteit productdata en kun je gebruik maken van hun expertise om GDSN-gecertificeerde productinformatie en -afbeeldingen te creëren. Zo voldoe je altijd aan de lokale kwaliteitsstandaarden (bijvoorbeeld het GS1 DatakwaliTijd 2.0-programma), retailerwensen, én de behoeften van je klanten.

Verbeter je werkwijze

Als je de basis op orde hebt om je producten online zichtbaar te maken, is het tijd voor de volgende stap. Maak gebruik van onze ervaringen en neem controle over hoe jij jouw producten online wil weergeven aan de shoppers, met een optimale marktintroductietijd. Door middel van Computer Generated Imagery (CGI) om je productvisie in realiteit om te zetten nog voor het artikel zelfs maar geproduceerd is, kun je de druk van de productlancering verminderen en de afbeeldingen al gebruiken voor creatieve marketingcampagnes voorafgaand aan de release.

Wordt de beste in je categorie

De volgende fase om je producten beter vindbaar te maken is simpel. Onderzoek hoe je jouw productafbeeldingen aantrekkelijker kunt maken. Hoewel een standaardafbeelding van de voorkant je product duidelijk weergeeft, is het maar de vraag of dit beeld wel laat zien wat jij belangrijk vindt. Geeft deze afbeelding het merk goed weer? Is de kwaliteit van het product wel duidelijk in de foto? Zijn er nog andere manieren waarop het product kan worden weergegeven om het aantrekkelijker te maken voor de klant? Als deze vragen naar voren komen, weet je als merk of retailer dat het tijd is om je productafbeeldingen naar het volgende niveau te brengen. Als je het product in een real life-omgeving plaatst door gebruik te maken van lifestyle-beeldmateriaal, maak je het verschil ten opzichte van de andere producten en onderscheid je jezelf van de concurrentie.   

Bereik de topklasse

De topklasse bereiken is het ultieme doel voor merken en retailers, zeker gezien de huidige exponentiële groei in online boodschappen doen. Je wil er zeker van zijn dat de klanten je website niet verlaten en dat deze site de bron van alle informatie is die nodig is voor het maken van een aankoopbeslissing. Door te innoveren met nieuwe manieren om je shoppers je producten te laten ontdekken, zorg je ervoor dat de juiste productcontent op het juiste moment beschikbaar is. Dit maakt het voor merken en retailers mogelijk om de standaard te zetten en voorop te gaan in nieuwe ontwikkelingen.

Of je nu de basis op orde wil krijgen, of de topklasse wil bereiken, het team van NielsenIQ Brandbank staat klaar om je te helpen met de digitalisatie en vindbaarheid van jouw producten. Laat je gegevens achter en het NielsenIQ Brandbank-team neemt contact met je op om de eerste stappen te gaan zetten om je producten naar het volgende niveau te krijgen.

BELEEF DE DIGITALE TRANSFORMATIE

Voor verdere toelichting over hoe wij met persoonlijke informatie die met ons wordt gedeeld omgaan, bekijk ons Privacybeleid.

RELATED ARTICLES

Vraag meer info aan


    Voor meer informatie over hoe wij omgaan met persoonlijke informatie die je met ons deelt, zie onze Privacy Notice.