Activeer kanaalspecifieke klantwensen


March 17, 2021| by Eleanor Dickinson

Klanten van nu zijn niet meer dezelfde als de klanten van vorig jaar. Hun behoeften zijn sterk ontwikkeld en voor altijd veranderd. Of dat nu een verandering in de manier van winkelen is, van fysiek naar online, of een toegenomen focus op dieet- of lifestylewensen of meer aandacht voor de duurzaamheid van de producten, het is nog nooit zo belangrijk geweest om aan kanaalspecifieke klantwensen te voldoen. Dit is het moment voor retailers en merken om in te zien hoe de winkelsituatie veranderd is, om aan de nieuwe verwachtingen te kunnen voldoen.

Begin bij het begin

Zoals je weet is productcontent een belangrijk ingrediënt om merkloyaliteit en sales te verhogen. Shoppers gebruiken retailerwebsites niet langer alleen voor het aankopen, ze kijken rond en vergelijken vele websites met elkaar. Daarom is het belangrijk dat je productcontent altijd actueel, consistent en geoptimaliseerd is op alle verkoopkanalen. Als je kijkt naar Google Shopping, actief in meer dan 30 landen en met 500 miljoen producten wereldwijd, is het essentieel dat jouw product voorzien is van de meest actuele productinformatie, zodat het vindbaar is en voldoet aan de wensen van de klant.

Verbeter je werkwijze

Als je de basis op orde hebt, is het tijd om te kijken naar de manier waarop producten digitaal worden weergegeven. Veel klanten raken gefrustreerd als het product dat ze willen kopen niet duidelijk is, waardoor ze niet goed weten welke maat of variant ze aanschaffen. Doordat steeds meer klanten online aankopen en onderzoek via hun mobiele apparaat doen, is het doorslaggevend dat alle belangrijke productattributen zoals maat, merk en hoeveelheid duidelijk worden weergegeven op de thumbnail-afbeelding van het product. Dit minimaliseert het aantal retouren en verbetert bovendien de klantervaring.

De volgende stap is het onderscheiden van je online producten en het verbeteren van de klantloyaliteit. De grootste uitdaging voor merken is het vinden van de juiste manier om unieke kenmerken van je product uit te lichten en zo een strategisch voordeel te hebben. Als je de productpagina’s van elkaar kunt onderscheiden en snel en eenvoudig de marketingelementen per retailer te kunnen updaten, komt dat ten goede van je KPI’s en salesstrategie. Niet alleen kun je met de optimalisatie van productcontent je differentiëren voor iedere retailpartner, om zo beter aan te sluiten bij die specifieke klant, het verbetert ook de productprestaties.

Je kunt je shoppers verder activeren door het verrijken van de productgegevens. Als je begrijpt hoe complex de klant is en dat zij transparantie en specifieke informatie nodig hebben, kun je de juiste productkenmerken uitlichten. Zo ben je de concurrent voor en lever je klantvriendelijke winkelervaringen. Met gevalideerde, gestructureerde en gestandaardiseerde productdata maak je het de klant makkelijker om je producten te vinden, te ontdekken en zich eraan te binden.

Word de beste in je categorie

Nu je jouw productcontent onderscheidt van de rest, is het tijd om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen. Nu consumenten zich steeds bewuster worden van wat ze in hun lichaam stoppen, wil 2 van de 3 klanten bepaalde voedingswaren uit hun dieet laten, voor bijvoorbeeld lifestyle- of gezondheidsredenen. Als merk en retailer moet je voldoen aan al deze verschillende wensen. Door klantprofielen de maken op retailerwebsites, kunnen klanten snel te producten vinden die ze willen of moeten vermijden. De zoekresultaten laten dan alleen de producten zien die passen bij hun leefstijl of dieet, wat het maken van de keuze vereenvoudigd en de klantloyaliteit verhoogd.

Bereik de topklasse

De laatste stap die nodig is om de topklasse te bereiken in een sector die te maken heeft met exponentiële groei, is het innoveren in de manier waarop op elk contactpunt aan kanaalspecifieke klantwensen kan worden voldaan. Door digitale productcontent te personaliseren om aan alle verwachtingen van de klant te voldoen, weet je zeker dat je het vertrouwen en loyaliteit van de shopper gaat winnen.

Of je nu de basis op orde wil krijgen, of de topklasse wil bereiken, het team van NielsenIQ Brandbank staat voor je klaar om je te helpen met de digitalisatie. Zo voldoe je aan kanaalspecifieke klantwensen door de digitale productinformatie te digitaliseren. Laat je gegevens achter en het NielsenIQ Brandbank-team neemt contact met je op om de eerste stappen te gaan zetten om je producten naar het volgende niveau te krijgen.

BELEEF DE DIGITALE TRANSFORMATIE

Voor verdere toelichting over hoe wij met persoonlijke informatie die met ons wordt gedeeld omgaan, bekijk ons Privacybeleid.

RELATED ARTICLES

Vraag meer info aan


    Voor meer informatie over hoe wij omgaan met persoonlijke informatie die je met ons deelt, zie onze Privacy Notice.